Tijdens deze expostitie verkennen vier kunstenaars de relatie tussen mens en natuur. Ze openen ogen voor de complexe structuur van de plantenwereld. Ze rapen achteloos weggegooide materialen op van de straat. Ze bezoeken verlaten plekken waar natuur terugkomt die verdrongen was. Ze etaleren breekbaarheid.

 

 

Jannemieke Versteegen werkt met afgedankte materialen die zij op straat heeft gevonden. Deze vormen het uitgangspunt voor haar keramiek objecten, waarin de schoonheid van onaanzienlijke materialen weer zichtbaar wordt. De kern van Jannemieke’s werk draait om de spanning tussen perfectie en imperfectie, afgedankte materialen en ‘kunstobjecten’ die we koesteren.

 

“Voor mij zit de fascinatie juist in de onvolkomenheid, in de schoonheid van het onverwachte en het schijnbaar ongewone, in de achteloosheid van de straat.” Jannemieke heeft de opleiding tot goud- en zilversmid in Schoonhoven afgerond en studeerde in 2011 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. 

 

 

Nanouk Prins  studeerde in juni 2021 cum laude af aan de Fotoacademie, met fotoboek ‘Empty Forest’. Het project gaat over Emma Hauck, een jonge moeder die in 1909 in een psychiatrische kliniek in Heidelberg wordt opgenomen. “Empty Forest’  is geselecteerd voor meerdere internationale festivals. 

Rode draad in het werk van Prins is de zoektocht naar de magie tussen twee werelden in. In haar werk bestaat er een contrast tussen heden, verleden, realiteit en illusie. Er is een verlangen tussen wat is en wat zou kunnen zijn, of wat is geweest.Door lichtgebruik, aanwezigheid van schaduwen, het iwil ze de kijker meetrekken in een wereld die ergens anders is. Een verstilde wereld waar de tijd stil lijkt te zijn gezet. Een wereld die aan niemand toebehoort.Ze exposeerde haar werk in Amsterdam, Rome, Arles en Parijs. Fotoboek Saudade wordt naarverwachting eind 2023 gepubliceerd

 

Marjolein Hessels is in 2011 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en heeft de afstudeer-award van de GRA-design gewonnen met haar afstudeer project “Pattern of Connection”. Als medicus en kunstenaar, arts-arts, houdt zij zich bezig met organisme zijn: interactieve werken waarin de interactie tussen mensen wordt  vertaald in licht en geluid en grote anatomische borduurwerken. In 2019 is zij gestart met een opleiding tot antroposofisch arts. Deze andere, spirituele, kijk op organisme zijn inspireert haar om borduurwerken te maken van planten waarbij de plant wordt overgedragen op zijde.

 Tijdens Intertwined presenteert Marjolein het geborduurde tweeluik van de Amsterdamse Vondelpark Iep. Deze Amsterdamse Vondelpark Iep is in maart 2022 omgevallen. In de maanden na de val van de Iep heeft Marjolein de bloemetjes, zaadjes, blaadjes, takken, schors, wortels en dergelijke verzameld. Van alle onderdelen zijn theeën  getrokken om de zijde in te laten kleuren. De garens zijn ontward en op klosjes gezet. Met deze verkregen kleuren is het plantportret geborduurd.

 

 

Tjallien Walma van der Molen  is een kunstenaar, ontwerper en scenograaf, ze studeerde Theaterwetenschap aan de UVA en aan de Gerrit Rietveld Academie. Haar werk bestaat uit ruimtelijke installaties, theater decors en ‘art meets’ en ze is docent aan de HKU master scenography. Met haar werk brengt ze mensen bij elkaar; binnen de context van een specifiek kader. In de expositie Intertwined is dat de relatie tussen mens en natuur. 

Dagelijks gaat over de liefde voor de eieren van haar Araucana kip, het etaleren van breekbaarheid.  Alles is er al, zegt ze. Door de gevonden materialen, gegeven door de natuur, te componeren, komen er nieuwe betekenissen boven drijven.